Hermostollisen herkkyyden kirjo ja sen hyödyntäminen työelämässä, ETÄ 19.12.2024 ja HKI 27.2.2025
Oletko pohtinut työssäsi, kuinka keskenään erilaisia asiakkaidesi toiminta- ja havainnointitavat ovat? Oletko huomannut, että työntekijänä tai esihenkilönä koet asioita toisinaan hyvin eri tavalla kuin kollegasi? Ovatko johtoryhmän, tiimin tai työohjausryhmän jäsenten keskinäiset reagointierot alkaneet kiehtomaan? Ehkä olet pohtinut, miksi omalla kohdallasi tietynlaiset olosuhteet tukevat omaa luovuuttasi ja tuottavuuttasi, kun taas toisenlaiset lamaannuttavat sitä? Oletko kuullut "erityisherkkyydestä", mutta et aivan purematta niele yksinkertaistettua populaariteoriaa joka usein termin ympärille liitetään?
Koulutuspäivän tavoite on perehdyttää ja syventää osallistujien ymmärrystä ihmisen hermoston kehityksestä, toiminnasta ja merkityksestä sekä elämässä yleensä, että työelämän erilaisissa rooleissa. Tavoitteena on vahvistaa ymmärrystä synnynnäisten hermostollisen herkkyyden eroavaisuuksista ja niiden merkityksestä myöhemmälle kehitykselle ja mentalisaatiokyvylle erilaisissa tilanteissa. Kiehtovana erityiskysymyksenä koulutuspäivässä pohditaan, miten työelämä voisi hyötyä hermostollisen herkkyyden eroista ja niiden tunnistamisesta työyhteisössä ja organisaatiossa? Voisiko olla perusteltua hyödyntää erilaisia työskentelytapoja erilaisille yksilöille? Voisiko kollegan / alaisen / esihenkilön / yhteistyötahon / asiakkaan matalan tai korkean hermostollisen herkkyyden ymmärtäminen lisätä inhimmillistä hyvinvointia, luovuutta ja tuottavuutta? Miten hermostolliset erot voivat olla yhteydessä työuupumukseen, luovuuteen, ahdistusherkkyyteen tai masennukseen? Entä miten oman matalan tai korkean herkkyystason voisi kääntää enemmän vahvuudeksi omassa työssä?
Koulutuspäivä pohjautuu vahvaan tieteelliseen tutkimusnäyttöön, kliiniseen kokemukseen sekä avaraan moniteoreettiseen pohdintaan (kehityspsykologia, affektiivinen neurotiede, syvyyspsykologia, evoluutiobiologia ja -psykologia, antropologia ja ekopsykologia).
Aika ja paikka:
Zoom-etäyhteys, 19.12.2024 klo 9.00-15.30
Helsinki, Hotel Arthur 27.2. klo 8.30-15.30
Kouluttaja:
Nina Pyykkönen, erikoispsykologi PsL, yksilöpsykoterapeutti, ryhmäpsykoterapeutti, työnohjaaja, jungilainen coach ACC (ICF), ekoterapeutti, joogaopettaja ja qigong-ohjaaja
Suomen Mentalisaatioinstituutti / Mind Dynamics Oy
Hinta:
Etäkoulutus 280 e + alv 25,5%.
Lähikoulutus HKI 345 e + alv 25,5%. HUOM! Lähikoulutuksen hinta sisältää aamukahvin + sämpylän, runsaan buffet-lounaan sekä iltapäiväkahvin välipalalla.
Ilmoittautuminen:
1.12.2024 mennessä allaolevalla sähköisellä lomakkeella.
Ilmoittautumisen voi perua kuluitta 1.12.2024 saakka. Ilmoittautumisajan päätyttyä tapahtuneista peruutuksista peritään 50% koulutuksen hinnasta. Kukin koulutuspäivä toteutuu jos ilmoittautuneita on vähintään 5 (etäkoulutus) ja 8 (lähikoulutus). Ilmoittautumisajan päätyttyä voi vielä kysyä vapaita paikkoja.
Täältä voit lukea palautetta aiemmista koulutuksista: https://www.mentalisaatio.fi/palautetta-koulutuksista/