Mentalisaatioperustainen työote henkilöstö- ja johtamistyössä

12.01.2024

Mentalisaatio on pyrkimystä nähdä päällepäin näkyvän käyttäytymisen taakse ja pohtia, millaisia mielentiloja käyttäytymisen takana on. Mentalisoiminen on ihmislajille ominainen vuorovaikutuksellinen ulottuvuus, ja mentalisaatioperustainen työote pohjaa vankkaan kehitys- ja evoluutiopsykologiseen, psykoterapeuttiseen ja neurotieteelliseen tutkimusnäyttöön.

Mentalisaatioteoria tarjoaa hyvin käyttökelpoisen raamin organisaation ja johtamisen tutkimiseen ja kehittämiseen. Riittävän hyvä mentalisoiminen on keskeisessä asemassa työsuorituksessa, työssäjaksamisessa ja johtamisessa. Mentalisoiminen edellyttää kuitenkin aina riittävää turvallisuuden tunnetta: sen romahtaessa mentalisaatiokykymme heikkenee tai katoaa ja selviytymismoodi aktivoituu. Tämä johtaa herkästi ihmissuhde- ja yhteistyövaikeuksiin sekä väärinymmärryksiin. Tuottavan työn ja työhyvinvoinnin näkökulmasta turvallisuuden kokemus organisaatiossa on siis kaikkein keskeisin tekijä.

Koulutuspäivä soveltuu erityisesti henkilöstöalan ammattilaisille, työnohjaajille, valmennuksellista työtä tekeville sekä esihenkilö- ja johtotehtävissä toimiville ammattilaisille.

Koulutuspäivän tavoitteena on käydä läpi mentalisaatiokyvyn perusteoriaa elävästä monitieteisestä lähestymistavasta käsin, ja liittää teoria vankasti käytäntöön ja osallistujien työn arkeen. Aiempaa koulutusta mentalisaatiosta ei edellytetä, mutta se ei myöskään ole haitaksi.

Täältä voit lukea palautteita aiemmista koulutuksista:

https://www.mentalisaatio.fi/palautetta-koulutuksista/

HINTA:

Koulutuspäivän hinta on 395 e + alv 24%. HUOM! Hinta sisältää kaikki päivän ruokailut: kevyen aamiaisen, noutopöytälounaan ja iltapäiväkahvin makealla kahvileivällä ja hedelmillä.

Majoitusta tarvitseville Hotel Arthur tarjoaa erikoishintaisen majoituksen, tiedustelut: https://www.hotelarthur.fi/yhteys/yhteydenottolomake/

KOULUTTAJA:

Nina Pyykkönen, erikoispsykologi PsL, yksilö- ja ryhmäpsykoterapeutti (Valvira, KELA), jungilainen coach ACC (ICF), työnohjaaja STOry, ekoterapeutti, Suomen Mentalisaatioinstituutti / Mind Dynamics Oy

ILMOITTAUTUMINEN:

Sitovat ilmoittautumiset 15.3.2024 mennessä allaolevalla lomakkeella. Ilmoittautumisen voi perua kuluitta 15.3.2024 saakka. Ilmoittautumisajan päätyttyä tapahtuneista peruutuksista peritään 50% koulutuksen hinnasta. Kukin koulutuspäivä toteutuu jos ilmoittautuneita on vähintään 5. Ilmoittautumisajan päätyttyä voi vielä kysyä vapaita paikkoja.

Ilmoittaudun 19.4.2024 Mentalisaatioperustainen työote HR- ja johtamistyössä -koulutuspäivään: