Palautetta koulutuksista

"Koulutus oli ihan mielettömän hyvä. Asiansa osaava sekä taitava kouluttaja, aihe oli hyvin tarpeellinen asiakastyön kannalta, ja sisälsi riittävästi kosketuspintaa käytännön työhön."

"Koulutus oli loistava. Aihe ja kouluttaja vetivät mukaansa. Kouluttaja esitti asian hyvin elävästi ja upeasti antoi konkreettisia esimerkkejä. Yksi parhaimpia koulutuksia missä olen ollut."


"Koulutus oli loistava. Tällaista koulutusta toivoisi kaikille, jotka tekevät ihmisten kanssa töitä."


"Kokonaisuudessaan koulutus oli erinomainen. Herätti ajattelemaan asioita ja sai vinkkejä miten voi asioista puhua ja ottaa puheeksi. Olisi kuunnellut aihetta ja luennoitsijaa vaikka koko päivän."

"Koulutus oli mielenkiintoinen ja antoisa. Kouluttaja oli ihana ja osasi asiansa. Kertoi ymmärrettävästi ja esimerkit oli mahtavia!"

"Koulutus oli mielestäni erittäin hyvä. Aihe kiinnosti jo alun perinkin, mutta Pyykkösen tapa esiintyä ja kertoa asioista teki luennosta vielä mielenkiintoisemman. Sai enemmän konkreettisia esimerkkejä."

"Koulutus oli kaikilta osin mielenkiintoinen, hyödyllinen ja ajatuksia herättävä. Kouluttaja oli aivan huippu! Ei mitään pahaa sanottavaa."


"Innostava, mieltä liikuttava koulutus. Loistava luennoitsija."

"Todella hyvä koulutus, täyttä asiaa! Konkretiaa ja kuitenkin syvällistä tietoa. Jokaisen ihmisten kanssa työskentelevän pitäisi saada tällainen koulutus, uusintaa vaan tulemaan!"

"Luennoitsija on erinomainen, aihe on todella mielenkiintoinen ja kytkettävissä arkeen, lisää näitä!!"


"Koulutuksen sisältö oli erittäin hyvä. Kouluttaja oli ammattitaitoinen ja hyvä erittäin hyvä esiintyjä."


"Kaikki oli hyvää, mikään ei ollut turhaa vaan erittäin hyödyllistä ja tarpeellista tietoa sekä asiakassuhteessa työskentelyn että oman ammatillisen ja henkilökohtaisen kehittymisen kannalta."


"Miten rakentaa luottamusta niin, että toinen kokee olevansa turvassa kanssani? Miten tämä tehdään tiimissä? Entä miten koko organisaation tasolla? Ydinkysymyksiä kaikille meille, jotka olemme tavalla tai toisella tekemisissä ihmisten ja muutosten kanssa. 


Ravisuttavan hyvät kaksi päivää vuorovaikutuksen syvässä päädyssä - siellä, missä kukin olemme oman kiintymystrategiamme ja mentalisaatiokykymme kanssa. Välillä onnistumme, välillä opimme. Tiesithän, että ihminen oppii vain, kun hän on turvassa? Turvallisuus rakentuu ihmisten välisessä vuorovaikutuksessa. Niinpä turvallisuuden rakentaminen on investointi organisaation muutoskyvykkyyteen. 


Se, että ihmiset ovat passiivisia, joustamattomia tai arkoja, ei kerro välttämättä heidän muutostaidoistaan vaan siitä, että organisaatiosta puuttuu turvallisuutta. Mentalisaatiotaitojen harjoittelu auttaa ottamaan nämä erilaiset näkökulmat todesta. Jokainen ansaitsee turvallisen työpaikan, jossa ihmisten välille rakentuu laadukkaita yhteyksiä."